Kislány gyújtogatott Vésztőn

Pénteken vitték haza a pszichiátriáról azt a kislányt, aki hétfő reggel több ponton is tüzet csinált egy vésztői családi házban, ahol nevelőanyjával, az ő egyetlen saját és három örökbefogadott gyerekével élt együtt – írja a Békés Megyei Hírlap.

A család az iskolába készülődött, amikor felfigyeltek arra, hogy ég az egyik függöny. A kislány elismerte, hogy ő okozta a tüzet, de azt mondta, mást nem gyújtott fel.

– A lányszobában is elkezdett valami morajlani, robogni, de azt hittem, hogy a kazánházból jönnek a hangok, mert, mint minden reggel, akkor is begyújtottam. Akkor a lányszobában már lángolt az egyik szekrény. Utána mondtam, hogy gyorsan körbe kell nézni, nem ég-e máshol is valami, mert akkor már néhány fiók is tüzet okádott – idézte fel a történteket a megyei napilapnak az asszony, aki sajátja mellett a kislánnyal együtt három örökbefogadott gyereket nevelt, és velük élt egy már felnőtt korú, szintén állami gondozásból magához vett gyereke is.

Mire a földszinten eloltották a tüzet, a kislány már a padláson is járt, ott is gyújtogatott, majd bezárta az ajtót, és kirohant az épületből. Mire a padlástér ajtaját ki tudták nyitni, már olyan sűrű volt a füst, hogy a lángokat sem lehetett látni. A nő ekkor a gyerekekkel együtt kimenekült az épületből, magával vitt két gázpalackot is, és értesítette a tűzoltókat.

A kislány kint állt az udvaron, és csak nevetett. Ekkor vált világossá, hogy ő okozta a tüzeket az épület több pontján is. A gyermek azt mondta, hogy ha a családi ház leég, akkor hazamehet az édesanyjához. Feltehetőleg ennek reményében kezdett gyújtogatni.

A szörnyű körülmények közül kiemelt kislánnyal már korábban is voltak problémák, a veszélyes tárgyakat (így a gyufát is) el kellett rejteni előle, de nevelőszülője álmában sem gondolta volna, hogy a gyerek rájuk gyújtaná a házat.

Az asszony a napilapnak elmesélte, hogy idén januárban elhunyt férjével együtt a gyermekhiány miatt fogadtak be gyerekeket már kilenc éve, s azóta a hivatásos nevelőszülőséghez is megszerezte a szükséges végzettséget. A történtek ellenére az asszony azt mondja, ez volt élete legjobb döntése.

Bár a nő sosem kért az önkormányzattól segítséget, a tűzeset után nagyon hálás azért, hogy dr. Petri Béla jegyző azonnal a helyszínre sietett, és felajánlotta a város segítségét. A kislányt kiemelték a családból, mely most egy önkormányzati ingatlanban él, de mielőbb szeretnének hazaköltözni.

Ehhez még a kemény tél beállta előtt le kell fóliázni az erősen megrongálódott tetőteret, hogy az ingatlan ne ázzon be.

A lap kérdésére, hogy milyen segítségre van szükségük, a nevelőszülő elmondta, hogy jól jönne, ha valaki rendbe tudná tenni a padlásteret, ehhez azonban nemcsak pénz, hanem mesterember is kellene.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.