Kiskunlacházi gyilkosság: a vádlott DNS-e az áldozat ruháján

A kiskunlacházi gyermekgyilkosság áldozatának ruházatán, nyakláncán és táskáján is megtalálták a vádlott, P. József DNS-nyomait, s a szakértők a halál okáról is egybehangzóan nyilatkoztak, ám a nemi erőszak ténye még bizonyításra vár - értesült az MTI bírósági forrásból. Az ügyben november második felében várható ítélet.

A nyári ítélkezési szünetet követően hétfőn folytatódott az ügyben a bizonyítás a Pest Megyei Bíróságon. A korábban külön-külön nyilatkozó orvos és szerológus szakértők véleménye azt támasztja alá, hogy a 14 éves H. Nórát 2008 novemberében megfojtották, s halálát valószínűleg P. József okozta. P. Józsefet aljas indokból elkövetett emberöléssel, erőszakos nemi közösüléssel és kifosztással vádolják.

A büntetőperben eddig a tanúk 90 százalékát hallgatták meg, s nyilatkoztatták a szakértőket is, akiket a szeptember 27-ei tárgyaláson ismét meghallgat a bíróság. Erre azért van szükség, hogy a különböző dokumentumokban foglaltak és a szakértői vélemények összevetésével egyértelművé váljon: elkövettek-e nemi erőszakot a lányon. A halál okáról (vagyis arról, hogy a lányt megfojtották) nincs vita az eddigi tárgyalásokon elhangzottak szerint.

A vádlott változatlanul tagad, fenntartva korábbi vallomását, miszerint közös megegyezéssel közösült H. Nórával a kiskunlacházi kiserdőben, s élve hagyta ott a lányt, amikor hazaindult. P. József a tanúvallomásokhoz nem szólt hozzá, s észrevételt sem tett azok kapcsán. A vád szerint a többnyire alkalmi szexuális kapcsolatokat létesítő P. József 2008. november 23-án hajnalban egy dunavarsányi diszkóból hazafelé tartva találkozott össze a kiskunlacházi erdős-bokros terület mellett gyalog, unokatestvére lakása felé haladó, 14 éves H. Nórával. A 6-8 üveg sörtől "felbátorodott" vádlott megtámadta a korábbi barátnőjére nagyon hasonlító lányt, majd a kiserdő sötétebb részében, letépve több ruhadarabját, megerőszakolta őt. Az ügyész szerint a férfi félt attól, hogy kiderül az erőszak, ezért fojtotta meg áldozatát.

P. József az április 19-ei első tárgyaláson azt mondta, a lány pár percnyi beszélgetés után önként beleegyezett abba, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek. Közlése szerint mivel valaki közeledett a 30-40 méterre lévő úton, pár másodpercre befogta a lány száját, de később élve, öltözködés közben hagyta ott őt a kiserdőben.

A vádlott korábban azt vallotta, hogy kétszer is fellökte a lányt, aki nem lélegzett, amikor magára hagyta, majd úgy módosította vallomását: fellökte ugyan a sértettet, s a száját is befogta, de ez nem okozhatta a lány halálát. Arról, hogyan kerülhettek H. Nóra értékei (köztük a táskája és a mobiltelefonja) az ő porszívójának a porzsákjába, a férfi azt mondta: a kabátjával együtt véletlenül kapta fel a földről Nóri táskáját. Amikor a rendőrök kopogtattak nála, ijedtében rejtette el a holmit - tette hozzá.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.