Kisiklott egy vonat Dél-Tirolban: tizenegy halott

Az észak-olaszországi Merano városánál történt balesetet egy csőtörés okozta: a kiáramló nagy mennyiségű víz földet és sziklákat sodort magával, rázúdulva a lejjebb fekvő sínpáron érkező vonatra. Azt a szárnyvonalat, ahol a baleset történt, az ország egyik legbiztonságosabb vasúti szakaszaként tartották nyilván. A milánói főkonzul egyelőre nem tud arról, hogy magyar érintettje lenne a balesetnek.

Kisiklott egy vonat hétfőn Dél-Tirolban, a helyi tűzoltók tájékoztatása szerint legalább tizenegyen meghaltak, és többen megsérültek.

A baleset az észak-olaszországi Merano városánál történt reggel. Thomas Widmann, a dél-tiroli regionális kormány közlekedési tanácsadója szerint a tragédiát egy öntözőcső törése okozta. A csőből kiáramló nagy mennyiségű víz földet és sziklákat sodort magával, rázúdulva a lejjebb fekvő sínpáron érkező vonatra. Az egyik kocsi ennek következtében kisiklott, majd felborult. Csak a domboldalon álló fák akadályozták meg, hogy ne zuhanjon a még lejjebb hömpölygő folyóba.

A helyszínre a polgári védelem, a mentőszolgálatok járművei, illetve a mentők vonultak ki. Ezzel egy időben riasztották a környékbeli kórházakat - írta az olasz sajtó.

Azt a szárnyvonalat, ahol a baleset történt, 2005-ben avatták fel és ország egyik legbiztonságosabb vasúti szakaszaként tartották nyilván.

Hetényi Géza, Magyarország milánói főkonzulja az MTI telefonos megkeresésére azt mondta: már felvették a kapcsolatot az olasz hatóságokkal, egyelőre azonban nem kaptak tájékoztatást arról, hogy lenne magyar érintettje a balesetnek.

 

Túlélőket keresnek az észak-olaszországi Merano városánál történt vonatbaleset helyszínén
Rescuers search for victims in a passenger train which was thrown from its tracks by a landslide in mountains in Laces, near the northern Italian cities of Merano and Bolzano. The death toll in a train derailment in northern Italy has risen to 11 with dozens injured. AFP PHOTO / Pierre Teyssot
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.