Kisiklott egy veszélyes anyagot szállító tehervonat

Nem került kénsav vagy más veszélyes anyag a szabadba abból a tehervonatból, amelynek utolsó hét tartálykocsija kisiklott és felborult Máriabesnyő és Bag között szombat délután - erősítette meg a Pest megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-nek. A rendőrség időközben feloldotta a 3-as főút lezárását.

A 42 tartálykocsiból álló tehervonat balesetével kapcsolatban szárnyra kapott híreket - amelyek szerint többen rosszul lettek a bagi vasútállomáson, amit esetleg valamilyen mérges gáz okozott - Loch Erika határozottan cáfolta. Hozzátette: a korábban közölteknek megfelelően a szerelvény huszadik kocsija, amelyben kénsavat szállítottak, nem siklott ki, és nem is sérült meg.

Kisiklott vasúti tartálykocsik és megrongálódott vágány Máriabesnyő és Bag között
Bag, 2012. május 12. Kisiklott vasúti tartálykocsik és Megrongálódott vágány Máriabesnyő és Bag között, miután kisiklott egy 42 tartálykocsiból álló tehervonat utolsó hét, üres kocsija. A szerelvény huszadik kocsijában - amely nem sérült - kénsav van, de az anyag nem került a szabadba. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, aki korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a katasztrófavédelem kérésére lezárták a 3-as főutat Gödöllő és Bag között, elmondta: a lezárás főképp azért kellett, hogy a kármentesítésre a baleset helyszínére érkező járművek - köztük a hatalmas tartálykocsik felállításához szükséges daru - a lehető legkönnyebben és leggyorsabban jussanak a vasúti pályaszakaszhoz.

A helyzet normalizálódását követően a 3-as főutat kora este ismét megnyitották a forgalom előtt - fűzte hozzá.

Közölte azt is, hogy a baleset után az érintett vágányszakaszhoz közelítő személyvonatot a nyílt pályán megállították, az utasokat pedig kiszállították. A töltésről a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai kísérték az embereket a közelben lévő máriabesnyői templom melletti parkolóba, ahonnan mentesítő buszokkal mindenkit továbbvittek úti célja felé.

A rendőrség vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy terhel-e valakit felelősség a tehervonat kisiklásáért - tudatta Beluzsárné Belicza Andrea.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.