Kisbabával járnak lopni Kispesten

Egy 25-30 éves nőt keres a rendőrség, aki egy 12-14 éves fiú segítségével, karjában egy kisbabával szólít le és rabol ki idős embereket Budapesten a XIX. kerületben.

A nő 2014. november 13-án, a déli órákban szólított le egy idős embert a Villányi utcában, s amíg a figyelmét elterelte, a fiú a táskájából készpénzt lopott.

A rendőrség úgy tudja, a páros nem először követ el ilyen bűncselekményt a kerületben. Módszerük az, hogy a nő, karján a körülbelül másfél éves kisbabával leszólítja a kiszemelteket, jellemzően idős embereket, és a kicsire hivatkozva pénzt kér. Megkérdezik áldozatuktól, hogy hová megy, és ha az illető postára vagy bankba tart, követik és megvárják, amíg pénzt vesz fel. Ekkor a nő újra megszólítja az illetőt, és amíg eltereli a figyelmét, a fiatal fiú a pénzt ellopja.

Babával terelik el az áldozat figyelmét
Babával terelik el az áldozat figyelmét
Police.hu

A rendőrség a tolvajokról a fenti, a KÖKI terminálban készült képet közölte és kérik, hogy aki bármilyen információval rendelkezik róluk, illetve maga is áldozatául esett a babás figyelemelterelésnek, az tegyen bejelentés a 06-1-292 9250/59-140-es telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöld számán vagy a 107, vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.      

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.