Kisbabát találtak a békéscsabai kórház inkubátorában

A Réthy Pál Kórház bejáratánál elhelyezett babamentő jelzőrendszere 14 óra 15 perckor szólalt meg az ügyeleten, az inkubátorban egy 2490 grammos kislány találtak - mondta el a kórház gyermekosztályának vezető főorvosa, Baji Sándor.

A vizsgálatok szerint a babát néhány órával születését követően helyezték az inkubátorba. A főorvos a beol.hu-nak elmondta, a pici köldökcsonkját szakszerűen látták el és egy otthoni ruhába volt öltöztetve. Az orvosok megállapították, hogy a kislány egészségesen született, a gyermekosztályon megkapta a szükséges ellátást és a védőoltásokat. A babát gondozói Pünkösdi Helgának nevezték el.

A békéscsabai babamentő inkubátor 2006 óta működik, korábban már öt alkalommal helyeztek el benne újszülöttet, legutóbb április 16-án. A készülék hajnal fél 3-kor jelzett, az egészséges, ám kissé kihűlt állapotban lévő kislány nem sokkal korábban születhetett, minden bizonnyal nem intézményi körülmények között. A baba mellé - aki a Csabai Bernadett nevet kapta - az inkubátorba egy plüssmackót tettek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.