Kisbabát mentett meg a fagyhaláltól egy macska

Mása órákon át melengetett egy elhagyott csecsemőt, amíg az emberek rájuk nem találtak az oroszországi Obnyinszkban. Szívderítő téli történet, kedves olvasóink, mosolyogni fognak, ha folytatják.

Mása, a macska egy lakótelepi épület folyosóján lakik egy kartondobozban a Moszkvától délnyugatra, 110 kilométerre fekvő városban. A folyóson valaki otthagyott egy három hónapos kisfiút a fagypont közeli hidegben. A csecsemőt egy macska találta meg elsőként, és már órák óta melengethette, mire rájuk talált egy lakó. Nagyezsda Macsovikova a Ren TV-nek elmondta, hogy hallotta a nyöszörgést a folyosóról, de először azt hitte, a macska nyávog. Aztán amikor utánanézett a hang forrásának, felfedezte a sírdogáló csecsemőt, aki mellett Mása őrködött. A macska folyamatosan nyalogatta a gyermek arcát és kezeit, szemmel láthatóan próbálta melengetni.

Amikor a gyermekért megérkeztek a mentők, a macska nyávogva követte őket, és amíg csak tudta, szemmel tartotta a babát – számolt be az egyik mentő, Vera Ivanina. Mint kiderült, a bozontos szürke állatnak nincs gazdája, de a lakók megtűrik a folyosón, és etetni is szokták.

A baba szüleiről egyelőre nincs hír, nem tudni, ki és miért hagyta a sorsára a nagy hidegben, de találtak mellette egy váltás tiszta ruhácskát és egy csomag pelenkát is. A kicsi jó egészségnek örvend, az orvosok szerint viszont ha Mása nincs mellette, akkor megfagyhatott volna – írja a Stern német hírportál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.