Anyja hagyta a holtan talált csecsemőt a Duna parton

Csecsemőholttestet találtak az Árpád hídtól délre, a HÉV Tímár utcai megállója alatt, a budai alsó rakparton. A fiúgyermek eltűnését a nagyanyja jelentette be a rendőrségen, az anyát előállították.

A  gyermek eltűnését pénteken, nem sokkal délután kettő előtt jelentette be a nagyanyja a III. kerületi Rendőrkapitányságon. Ezt követően azonnal megkezdték a kifiú felkutatását - írja honlapján Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A budai alsó rakpart Árpád híd és a Margit híd közötti szakaszán, egy fiúcsecsemő holttestét találták 2013. szeptember 27-én
Budapest, 2013. szeptember 27. Rendőrök a budai alsó rakpart Árpád híd és a Margit híd közötti szakaszán, ahol egy fiúcsecsemő holttestét találták 2013. szeptember 27-én. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Korábban az V. kerületi Rendőrkapitányság egyenruhásai biztonsági intézkedés alá vontak egy 35 éves nőt, akiről kiderült, hogy a keresett csecsemő édesanyja. A nő a rendőrök kérdéseire végül elmondta, hogy a kisfiát magára hagyta a III. kerületben, a Duna parton.

A rendőrök 16 óra 30 perckor megtalálták a kisfiú holttestét közvetlenül a vízparton, a kövek között.

Az ügy körülményeinek tisztázása folyamatban van, a gyermek halálának okát, időpontját igazságügyi orvosszakértő bevonásával boncolás tisztázza majd. A rendőrség emberölés gyanúja miatt indított nyomozást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.