Kirúgták az osztrák Doktor House-t

Ki kellett rúgni egy dél-ausztriai kórház orvosát, miután több gyógyszerre is rászokott.

A tartományi kórházakat felügyelő csoport képviselője szerint egyik beteg sem volt veszélyben az orvos gyógyszerfüggősége miatt. A Heute osztrák lap szerint ugyanakkor az orvos egyszer annyira túllőtte az adagjait, hogy az egyik betegnek majdnem egy rossz infúziót kötött be. Az esetet egy nővér vette észre, és jelentette a kórház vezetőségének.

Az osztrák lap úgy tudja, hogy az orvos - akit már korábban is felfüggesztettek függősége miatt - aneszteziológusként dolgozik. Különböző ópiátok függője, de a Propofol nevű erős érzéstelenítőt is szedte. Ez volt az a gyógyszer, amely Michael Jackson halálához vezetett - jegyzi meg a Local. Az orvos állítólag egy magánklinikán is dolgozik.

A kórházak fenntartásáért felelős Kabeg csoport, és a tartományi kormányzat egészségügyi referense is bírálta a Szabadság Pártot (FPÖ), amely szerinte korábban megengedte, hogy az orvos visszatérjen a praxisába, annak ellenére, hogy függőségét még nem kezelték.

Arnold Gabriel, a Kabeg csoport vezetője elmondta, hogy a gyógyszer-függőség gyakori az orvosoknál, minden kórházban előfordul. Gabriel szerint ugyanakkor, ha az említett orvos leszokik a gyógyszerekről, visszatérhet a kórházban, és újra praktizálhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.