Kirúgták a konyhás nénit, mert ingyen adott ebédet egy szegény kislánynak

Elbocsátottak egy konyhai dolgozót egy idahói iskolából, mert ingyen ebédet adott egy 12 éves éhes kislánynak, akinek nem volt pénze.

Bár a konyhás néni felajánlotta az iskolaigazgatónak, hogy kifizeti a lány ebédjét, 1 dollár 70 centet (átszámítva körülbelül 500 forintot) de a vezetőséget ez nem hatotta meg. Dalene Bowdent a kerületi iskolaszék tájékoztatta az elbocsátásról. A testület világossá tette: nem kaphat ételt az, aki nem fizetett érte.

Az Independent azt írja, Bowden várhatóan ügyvédhez fordul a döntés miatt. Azt elismerte, hogy megszegte a szabályokat, de felajánlotta, hogy kifizeti az ételt, így nem tartja jogosnak az iskola döntését.

Az ügyben megszólalt Shelley Allen iskolaszéki szóvivő is, aki elmondta, a szabályozás szerint akik nem tudják befizetni a számlát rendszerint valamiféle rágcsálni valót kapnak, a konyhai dolgozók viszont nem adhatnak nekik ebédet.

Bowden kálváriája hallatán valaki a kerületben online petíció indított úzjára, hogy a konyhás nénit ne bocsássák el az állásából. A kezdeményezést eddig több mint 87 ezren írták alá.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.