Királyi válás Spanyolországban

A spanyol királyi család hivatalos web oldalán új csoportképet tettek közzé kedden, amelyről már hiányzik Jaime de Marichalar, Elena infánsnő volt férje.

János Károly királyelsőszülött lánya a Zarzuela Palota közlése szerint január 21-én vált el hivatalosan férjétől, akivel 1995. március 18-án, a sevillai katedrálisban kötöttek házasságot, ám a spanyol sajtó értesülései szerint már 2007 novembere óta nem élnek egy fedél alatt. Akkor az együttélés “ideiglenes szüneteltetésében” állapodtak meg, majd 2009 végén hozzákezdtek a civil válás formaságai beindításához.

Az El País értesülése szerint a Zarzuela Palota illetékes szóvivője cáfolta, hogy a polgári válás kimondása után már felmerült volna a házasság egyházi megsemmisítésének a kezdeményezése is, ám az elvált párhoz közeli források szerint Elena infánsnő XVI. Benedek pápához kíván fordulni, hogy elnyerje hozzájárulását.

Mint a királyi család internetes oldalán olvasható, a válás közös megegyezéssel történt. A 46 éves Elena de Borbón házasságában két gyereke született, a 11 éves Juan Felipe Froilán és a 9 éves Victoria Federica. A válással Jaime de Marichalar y Sáenz de Tejada elveszítette a Lugo hercege címet.

Elena infánsnő
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.