Kiraboltatta saját bankfiókját, majd öngyilkos akart lenni

A nő két ismerősével az általa vezetett takarékszövetkezetet raboltatta ki, 6 milliót zsákmányoltak, de hamar lebuktak.

Öngyilkosságot kísérelt meg az a bankfiókvezető, aki azt állította: fegyveres rablók vitték el a pénzt a pusztakovácsi takarékszövetkezetből. Valójában elsikkasztotta a hatmillió forintot, de lebukott. A büntetőügye most kezdődött a kaposvári bíróságon – írja a kapos.hu.

Hangosan szólt a takarékszövetkezet riasztója Pusztakovácsiban tavaly augusztus 19-én. A bankban dolgozó 52 éves nő nyomta meg, hogy félrevezesse a rendőröket. Valójában nem jártak ott fegyveres rablók, két ismerősének adta oda a pénzt.

A vezetőnő az ismerőseivel ellentétes személyleírást adott meg, és fél órával a pénz átadása után nyomta csak meg a riasztót. Az egyik álbankrabló arra kérte társát, hogy ő vezessen , mert neki remeg a keze. 

Az álrablók a pénzt egy vécétartály mögé dugták. Csak 1 millió 700 ezret találtak meg belőle a rendőrök. A két férfi egymást vádolta azzal, hogy elvitte a többi pénzt. És azzal is, hogy a másik ötlete volt az álrablás. A bírónő szembesítette őket. 


A bankfiók vezetője a tárgyaláson felajánlotta: megtéríti a kárt. Anyagi gondjai voltak, ezért találták ki az álrablást. Ügyvédje, dr. Fóris Kálmán szerint, azóta tönkrement az egészsége is.

Az ügyvéd a tárgyaláson elmondta ügyfele, azóta öngyilkosságot kísérelt meg. Ebből is látszik, hogy nem az elvetemültsége, a bűnözésre való hajlandósága vitte erre, hanem egy rossz helyzetből próbált meg rossz megoldással kiszabadulni.

A tárgyalás október végén folytatódik. Addig megvizsgálják, valóban pszichiátriai beteg lett-e a nő és az egyik férfi, mert megviselte őket a lebukásuk.  

(hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.