Kirabolták az embercsempészek a migránsokat

Két szegedi fiatalember Röszkén megállapodott négy szír menekülttel, hogy fejenként 205 euróért Budapestre szállítják őket. Örkény közelében azonban fegyverrel kirabolták a szíreket, majd kitették őket az autópályán. Öt hónap után emeltek vádat ellenük.

Négy szír férfi gyalogolt az M5-ös autópályán Dabas magasságában 2015. szeptember 3-án. Állampolgári bejelentésre kimentek értük a dabasi rendőrök, és előállították őket. A rendőrségen elmondták, hogy nem sokkal korábban kirabolták őket - írja a Vásárhelyi Hírek.

Az eljárás során bebizonyosodott, hogy aznap reggel megállapodtak a 19. éves K. Attila szegedi lakossal, hogy fejenként 205 euróért Budapestre szállítják őket. A szírek átadták a kialkudott összeget, beszálltak a kocsiba, és elindultak a főváros felé. Örkény közelében K. Attila és fiatalkorú társa fegyverrel - vagy annak látszó tárggyal - az értékeik átadására kényszerítette őket. Ezután a helyszínről két személyautóval elhajtottak.

Abban az időben gyakran lehetett hallani, hogy magyar embercsempészek kirabolják, és kihajítják a gépkocsijukból azokat a migránsokat, akik a szolgáltatásaikat igénybe veszik. A migránsok az esetek többségében nem mertek a rendőrséghez fordulni, vagy ha mégis, akkor nem tudták bizonyítani, ki rabolta ki őket, és milyen értékeket vettek el tőlük.

Ebben az esetben azonban sikerrel járt a nyomozás. A Pest megyei rendőrök néhány napon belül azonosították a rablókat, akiket a Terrorelhárítási Központ munkatársai elfogtak. Azóta előzetes letartóztatásban voltak. Ügyüket a nyomozók most vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.