Kínhalálra ítélte háziállatait egy pécsi nő

Kedden indult büntetőügy a Pécsi Járásbíróságon egy megdöbbentően kegyetlen állatkínzási ügyben. Egy 37 éves pécsi nő tavaly nyáron hagyta éhen pusztulni három háziállatát. A vádlott nem jelent meg a bíróságon.

Az eset tavaly júniusban történt egy pécsi társasházban, ahová a lakók hívták ki a rendőröket a lépcsőházban terjengő dögszag miatt. A bomlás bűze egy olyan lakásból áradt, melynek tulajdonosát a szomszédok akkor már egy jó ideje nem látták.

A lakásba bejutva az egyenruhások két macska és egy kistermetű kutya tetemét találták meg, az állatok feltehetően éhen és szomjan pusztultak.

Hogy az állatokat mennyi időre és miért hagyta magukra a gazdájuk, az egyelőre nem derült ki, a vádlott R. Viktória ugyanis nem jelent meg kedden a bíróságon, sőt, az értesítést sem vette át – írta meg március 31-én a bama.hu.

A Borsnak viszont szombaton sikerült felvennie a kapcsolatot R. Viktóriával egy közösségi portálon. A nő zavaros elmondása alapján tavaly májusban és júniusban hetekig nem ment be a lakásába. Hogy miért hagyta magára kedvencet (Picur nevű kutyájáról azt mondta, hogy a legfontosabb volt számára a világon), nem adott magyarázatot, de miután mégis hazament és meglátta a tetemeket, nem tett semmit és azóta sem tért vissza otthonába.

A szomszédok azt mondják, az állatok szörnyű kínok közt pusztulhattak el, az utolsóként elpusztuló macska még a kutya teteméből is evett.

A lap elérte a nő egyik ismerősét is, aki szerint Viktóriánál tavaly valami nagyon megváltozott. Nem evett rendesen és alig akart kimozdulni az otthonából. Ez után következett be az érthetetlen és kegyetlen bűncselekmény, melyért akár három év szabadságvesztéssel is sújtható az elkövető.

A nő azt mondta, hogy elfogadja majd a bíróság döntését, mert hibásnak érzi magát, ezért ügyvédet sem akar, és fellebbezni sem fog a bíróság döntése ellen. Mint írta: – Elvesztettem a legfontosabb dolgot az életemben, így már nem érdekel, mi lesz velem.

A nő távolmaradása miatt azonban a per érdemben még nem kezdődhetett el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.