Kínai lány lett a világ legszebbje

A 23 éves Jü Ven-hszia fejére került a korona a Miss World belső-mongóliai Ordoszban tartott ünnepségén szombaton.

1951 óta immár hatvankettedik alkalommal koronázták meg a világ legszebb nőjét Miss Worldnek. Jü Ven-hszia-nak (Yu Wenxia) a tavalyi győztes, a 2011-es világszépe, a venezuelai Ivian Marcos adta át a koronát. A győztes kínai lány jelenleg zenetanári tanulmányait végzi, a zsűrit nemcsak szépségével, hanem csodálatos énekhangjával is elkápráztatta.

Jü Ven-hszia (Yu Wenxia), Kína szépe integet, miután Jüt szépségkirálynővé választották a 62. Miss World nemzetközi szépségversenyen
Yu Wenxia, Jü Ven-hszia (Yu Wenxia), Kína szépe integet, miután Jüt szépségkirálynővé választották a 62. Miss World nemzetközi szépségversenyen

A második helyezett a walesi Sophie Elisabeth Moulds, a harmadik pedig az ausztrál Jessica Michelle Kahawaty lett. A tizenöt döntős hölgy közé került a három dobogóson kívül még Dél-Szudán, Brazília, Anglia, Jamaica, India, Indonézia, Kenya, Mexikó, Hollandia, Fülöp-szigetek, Spanyolország és az Egyesült Államok legszebbje. A hazánkat képviselő 20 éves Cserháti Tamara nem került be a döntőbe.

A Miss World címen kívül számos más díj is gazdára talált, a Miss Sports & Fitness címet a svéd Sanna Jinnedal vihette haza, míg a Miss World Top Model a dél-szudáni lány, Atong Demach lett.

A Miss World versenyt másodszor nyeri kínai lány, először Zang Zilinnek sikerült 2007-ben. A világdöntőt jövőre Indonéziában rendezik, ekkor a főváros, Jakarta és Bali szigete ad majd közösen otthont a Miss World 2013-nak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.