Kínában pert indítanak a Transformers 4. miatt

Kína egyik természeti szépségeiről híres térségének turisztikai vállalata perelni készül a Transformers 4. című amerikai film producereit, mert állítólag egymillió dollárt fizettek azért, hogy a világ természeti örökségeként nyilvántartott régió logója szerepeljen a filmben, de hiába.
A hétfőn Pekingben bejelentett hír szerint a délnyugat-kínai Csungking városi Wulong Karst Tourism (Group) Co. keresetet nyújt be az amerikai Paramount Pictures és a pekingi székhelyű 1905 Internet Technology Co., Ltd vállalat ellen, mert álláspontja szerint azok megszegték vállalt kötelezettségüket.

Li Csu marketing menedzser arról számolt be, hogy a film gyártói ígéretet tettek a cég logójának bemutatására, de annak nem látják nyomát. Ugyancsak nehezményezte, hogy a filmben keverednek a vulungi és a Hongkongban készült felvételek, ami - Li szerint - megzavarja a nézőket.

A Hszinhua hírügynökség idézi a kínai producer vállalat képviselőjét, aki elismerte a szerződésszegést, de kijelentette, hogy a vulungiakat is felelősség terheli, mivel nem a megállapodás szerinti időben fizették ki a summát. A cég a Paramounttal folytatott egyeztetést követően ígéretet tett arra, hogy a DVD-ken és valamennyi televíziós illetve digitális platformon használni fogják.

Mint kiderült, ez a pert indító vállalatot nem elégíti ki, s azt állítja, hogy a fizetés részükről időben megtörtént. Ezért magyarázatot és kártérítést követelnek. Törvényes jogaikért a csungkingi bíróságon állnak ki.

A Transformers sorozat negyedik része, A kihalás kora a legfrissebb jelentések szerint hétfő délig több mint 1,38 milliárd jüan (50,7 milliárd forint) bevételt könyvelhetett el. Ezzel a mindössze 11 napja vetített mozié minden idők legnagyobb kasszasikere Kínában, ahol 32 millió néző látta a filmet. Az Avatar 2010 óta 1,37 milliárd jüannal (50,4 milliárd forint) tartotta a csúcsot.
Kína köztudottan együttműködő partnere volt Michael Bay amerikai rendező filmjének: nem csak a jelenetek egy részét forgatták Kínában, de az amerikaiak mellett neves kínai színészek is szerepet kaptak benne.

A kínai bemutatót majdnem megzavarta egy másik vita. A filmet 10 millió jüannal (36,7 millió forint) szponzoráló Pangu Csoport ugyanis szintén szerződésszegéssel vádolta a Paramountot, mert állítása szerint a korábbi megegyezéssel ellentétben nem a Pangu jól ismert szállodájában tartották a film világpremierjét, és mert a Transformersben is felbukkanó szálloda képe nem került a plakátokra.

A vita orvoslására Pekingbe repült maga Michael Bay, aki végül sikerrel simította el a bemutató megzavarását veszélyeztető konfliktust.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.