Lecsukták az anyát, aki kilökte lányát az ablakon, majd utánaugrott

Tizenegy év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a tatabányai asszonyt, aki kilökte kislányát az ablakon, majd ő is utána ugrott. Egyikük sem halt meg, de a gyermek agysérülést szenvedett, melynek maradandó fogyatékosság lett a következménye.
A vádlott és férje házasságából 2008-ban született közös gyermek. Az anya a szülést követően visszahúzódó, antiszociális életmódra rendezkedett be. A kislányt a lakásban tartotta, óvodába sem engedte. Attól félt, hogy kiközösítik, bántalmazzák. A járási gyámhivatal eljárást indított a nő ellen, aki úgy gondolta, a kislány elvesztését csak azzal tudja megakadályozni, ha mindketten meghalnak. Ezért egy határozott mozdulattal kilökte a gyereket a lakás 8,6 méter magasságban található ablakán, majd ő is utána ugrott. A kislány maradandó agykárosodást, az anya nyolc napon túl gyógyuló töréseket, zúzódásokat szenvedett.

A bíróság első fokon a nőt tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, s tizenegy év fegyházra ítélte. Feltételes szabadságra legkorábban a szabadságvesztés kétharmad részének kitöltése után bocsátható.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett, így került az ügy a Győri Ítélőtáblára. A tárgyalás előtt az asszony a fellebbezést visszavonta, a védő azonban a beismerő vallomáson kívüli egyéb bizonyítékok hiányára hivatkozva fenntartotta azt. Szerinte testalkata miatt a vádlott nem lehetett képes arra, hogy a gyereket kidobja az ablakon. Utalt arra is, hogy az igazságügyi orvosszakértő a beszámítási képesség közepes fokú korlátozottságát állapította meg.

A Győri Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet helybenhagyta. A szabadságvesztésen kívül a bíróság megszüntette a nő szülői felügyeleti jogát is, így az elítélt a gyermekével nem tarthat kapcsolatot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.