Tilos volt a beszéd és kötelező a mosoly az iráni milliomos háremében

Az 58 éves iráni születésű férfi egy spanyol villában akaratuk ellenére tartotta fogva a nőket. Akár 12 év börtönre is ítélhetik.

Sodzsa Sodzsai Angliában tanult, és felvette a brit állampolgárságot. A férfit két évvel ezelőtt tartóztatták le, miután a fogva tartott nők közül többen is feljelentették a rendőrségen, hogy modellkarriert ígérve nekik becsalogatta őket a villájába, majd akaratuk ellenére ott tartotta őket – írta a Local.

A férfi ellen a héten nyújtott be keresetet az államügyész kilenc nő beszámolója alapján. A férfit öt különböző nő bántalmazásával vádolják, közülük háromtól gyereke is született. Rajta kívül egy türkmenisztáni nőről tudnak a hatóságok, akitől egy – most ötéves – lánya született.

Az 58 éves férfinak van egy 33 éves dán állampolgárságú felesége, akivel két közös gyerekük van. Az ügyészek szerint a feleséget is ugyanúgy fogva tartotta, mint a hárem többi tagját.

„A vád szerint a férfi valamennyiükkel dominancián és alárendeltségen alapuló kapcsolatot tartott fenn, amíg Spanyolországban tartózkodtak. Elvette a pénzüket, és akaratuk ellenére szexre kényszerítette őket” – áll a kétévnyi nyomozás eredményeként megszületett vádiratban.

Azzal is vádolják, hogy „fogamzásgátló tablettát vagy esemény utáni tablettát szedetett velük, illetve antibiotikumokat és olyan szereket, amelyek lenyugtatták őket”.

„Nemcsak az étrendjüket határozta meg, de a viselkedésüket is. Nem volt szabad beszélniük, és csak a mosolygás volt engedélyezve. Semmilyen más érzelmet nem mutathattak ki, és főleg nem sírhattak” – sorolta Flor de Torres, a nők elleni erőszakra szakosodott malagai ügyész.

A rendőrség információi szerint kilenc nő élt a Sierra Blanca-i exkluzív villában, amelyet a Marbella lakóparkban béreltek. Az arab stílusú palota havi bérleti díja meghaladta a 8000 eurót (2,4 millió forintot).

A feltételezések szerint a jelenleg Londonban tartózkodó Sodzsai tagadja a vádakat. „Őrültség még az ötlet is, hogy háremem lett volna” – jelentette ki egy sajtókonferencián röviddel azelőtt, hogy 2014 márciusában óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Azt állítja, hogy az egész ügy a nők trükkje, amivel el akarják őt távolítani az útból, hogy elvigyék a villából az értékes ingóságokat. 

A tárgyalás időpontját egyelőre még nem tűzték ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.