Kilenc gyerek molesztálását ismerte be, de még csak bíróság elé sem állították

Egy jogi kiskapu miatt nem kell börtönbe vonulnia Spanyolországban annak a katolikus tanárnak, aki több tanítványa molesztáltálását is elismerte.

Roberto P. S. kedden vallotta be a bíróság előtt, hogy tanítványait, nyolc lányt és egy fiút zaklatott. A gyerekek mindannyian hét évesek voltak a történtekkor - tudta meg a Local. A pedofil férfi azonban megússza a börtönt, hacsak nem emelnek ellene vádat ismét.

A vád és a védelem ugyanis alkutt kötött Roberto P. S.-sel cserébe a vallomásáért. Ennek értelmében egy évnyi börtönbüntetésre ítélik gyerekenként, vagy összesen kilenc évre. Mivel a férfit végül az első konstrukcióban ítélték el, ezért felfüggesztett büntetést kért mindegyikre, amire egy törvényi változás miatt lehetősége van. Ennek a változásnak az értelmében a két évnél kisebb, önálló ítéletek esetében lehetőség van felfüggesztésre, vagy arra, hogy ne börtönben töltse le az illető az ítéletet, abban az esetben, ha korábban nem volt büntetve és nem emelnek ellene ismételten vádat. 

Roberto P. S.-t 2011-ben tartóztatták le és helyezték előzetesbe molesztálás vádjával, amihez a dühös szülőknek a hatóságokhoz érkező további panaszai társultak. A helyi lap, a La Opinion de Murcia szerint a vád és a védelem hosszas harcot folytatott arról, hogy mekkora börtönbüntetést szabjanak ki a férfira. A beismerő vallomása után azonban nem is kellett bíróság elé állnia.  Ezzel a most 12 éves áldozatokat is megkímélték attól, hogy tanúskodniuk kelljen. A pedofil férfi mindegyikük családjának 2200 eurót (űátszámítva 660 ezer forintot) fizetett kártérítésként, amin kívül . Ezen kívül a szabadságvesztés büntetés időtartamára eltiltották a tanítástól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.