Kilenc évet kapott nevelt lánya megerőszakolásáért

Jogerősen kilenc év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a battonyai férfit, aki tavaly húsvétkor értelmi fogyatékos nevelt lánya ellen követett el szexuális erőszakot.

A táblabíróság nevelése alatt álló, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettében találta bűnösnek a 45 éves vádlottat.

A férfi másfél évtizedig szeretője volt a sértett édesanyjának. Az enyhe értelmi fogyatékosságban szenvedő lányt születésétől fogva az asszonnyal közösen nevelte.

2014. április 21-én a lány és nevelőapja húsvéti vendégségben voltak, ahol a férfi ivott. Éjfél után indultak haza. Egy sarkon a férfi a lányhoz fordult, és durva szavakkal azt kérdezte tőle, hogy lefeküdne-e vele. A lány tiltakozott, de a nevelőapja megragadta, és egy lakatlan épületbe húzta. A lány sikertelenül próbált menekülni, csak akkor tudott hazafutni, amikor a támadó szorítása egy pillanatra enyhült.

A vádlott futva utána eredt, és azt kiabálta, hogy az anyjának ne mondjon el semmit, mert ellenkező esetben elhagyja őket, és "éhen fognak dögleni". Ezután bekísérte a lányt a házba, ahol közölte vele, hogy másnap józanul a kazánházban folytatja, amit elkezdett.

A lány elmondta a történteket az anyjának, aki a rendőrséghez fordult. A nevelőapa mindvégig tagadta a bűncselekményt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.