Kiköltöztetik a lakókat a tűzoltók egy miskolci panelházból

Kiköltöztették a lakókat a tűzoltók egy tízemeletes miskolci panelház egy részéből péntek délelőtt; a szolgáltató elzárta a gázt az épületben, a rendőrség pedig az egész tömböt kordonnal körbezárta - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A hatóságok egyelőre nem közölték, miért volt szükség az intézkedésre.

Az MTI tudósítójának a beszámolója szerint az avasi lakótelepen lévő, Klapka utca 30. szám alatti épület egyik lépcsőházi részéből körülbelül 30 lakás lakóit költöztették ki.

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere a helyszínen délelőtt újságíróknak annyit mondott: műszaki probléma adódott az 5. emelet alatti szinten, de a katasztrófavédelem és a rendőrség "ura a helyzetnek". Az alpolgármester pontosan nem közölte, milyen problémáról van szó. Azt viszont elmondta, hogy a hideg időjárás miatt egy autóbuszt rendeltek a lakók számára a helyszínre, s ha szükséges, a kiköltöztetett embereket a közeli iskolában helyezik majd el.

Az egész, hat lépcsőházból álló épülettömböt rendőrségi kordonnal kerítették körbe, a forgalmat ugyanakkor nem állították le a környéken.

Az MTI tudósítójának a beszámolója szerint a helyszínen megjelentek a tűzoltóság, a rendőrség, a katasztrófavédelem és a gázszolgáltató munkatársai is; délelőtt tíz órakor már nyolc rendőrségi jármű állt a környéken. Időközben a helyszínre érkezett egy "Bűnügyi helyszínelő" és egy "Tűzszerészek" feliratú jármű is. Egy ideig "TEK" (vagyis Terrorelhárítási Központ) feliratú ruhát és maszkot viselő egyenruhásokat is lehetett látni.

A hatóságok egyelőre hivatalosan nem közölték, miért volt szükség a kiköltöztetésre. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

A kiköltöztetett emberek továbbra is az utcán várakoznak és azt találgatják, mi történhetett.

A Borsod Online megyei hírportál úgy tudja: egy negyediken lakó 29 éves férfi azt kiabálta a lépcsőházban reggel, hogy mindenkit fel fog robbantani, az ő fenyegetése kapcsán kezdődött a nagyszabású akció. Mint írták, az épületben egy bombakereső kutyával is kutattak, de már a terrorelhárítási központ munkatársai is elhagyták a helyszínt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.