Kikezdi a balatoni jégpályákat az időjárás

A legtöbb balatoni jégpályán megpróbálnak dacolni az időjárással, de az újabb havazás, illetve az enyhe idő miatt több helyen bezártak a kijelölt jégpályák.

A siófoki obszervatórium arról tájékoztatta az MTI-t, hogy pénteken 19-20 centiméteres jégvastagságot mértek Siófok előtt, ami az elmúlt napokhoz képest stagnálást mutat.

Győrffy Árpád, a Balatoni Turisztikai Szolgálat szakértője (a balatoni jégpályákról részletes információkat közlő balatontipp.hu oldal szerkesztője) az MTI-nek arról számolt be, hogy Siófokon, Balatonalmádiban, Balatonfüreden és Keszthelyen, továbbá több kisebb települések előtt is folyamatosan takarítják a jégpályákat. Megfelelő minőségű jégfelületet kívánnak biztosítani a korcsolyázóknak, csúszkálóknak, de az enyhe idő miatt sok helyen latyakossá vált a jégpálya, kisebb-nagyobb tócsák alakultak ki rajta. Keszthelyen gondot jelent a szél is, ami folyamatosan visszahordja a havat a jégre. Siófokon és Balatonfüred Eszterházy strandja előtt pénteken bezárták, illetve ideiglenesen zárva tartják a pályákat. Az üzemeltetők ugyanokkor bíznak abban, hogy a szombatra virradóra elég hideg lesz ahhoz, hogy újra megfelelő minőségű jég alakuljon ki kijelölt pályákon - mondta Győrffy Árpád.

Résztvevők megérkeznek Szigligethez az eredetileg Badacsony-Fonyód között tervezett I. BaltonátCsúszás helyett megrendezett, a Szigligeti-öblön átkelő öbölátcsúszás, Túra a Balatonon elnevezésű rendezvényen
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.