Kiherélt egy férfit a hobbisebész

Bűnösnek vallotta magát a bíróságon az az ausztrál férfi, akit azzal vádolnak, hogy mindenféle orvosi képesítés és felhatalmazás nélkül hajtott végre hereműtétet egy olyan emberen, aki nem engedhette meg magának a rendes ellátást.

Az 56 éves Allan George Matthews elismerte, hogy nem volt az érintett felhatalmazása és hozzájárulása nélkül „távolította el a szövetet" (azaz a bal heréjét) Sydney északi részén egy motelben.

A rendőrség szerint az áldozat feladott egy internetes hirdetést, amiben segítséget kért egy orvosi probléma megoldásához. Az 52 éves áldozat évek óta szenvedett egy lórúgás következményeitől, amelyre az amatőr sebész ajánlott neki megoldást.

Az illegális műtétre úgy derült fény, hogy az áldozat júniusban kórházba került a sebe elfertőződése miatt. Ez után a rendőrség az otthonában ütött rajta Matthewson, akinél orvosi berendezéseket, lőfegyvereket és négy üveget foglaltak le. Az utóbbiakban amil-nitrátot tartott.

A férfit ezen a héten állították elő a héten, és az engedély nélkül végzett orvosi beavatkozáson túl elismerte, hogy engedély nélkül tartott fegyvert, illetve korlátozás alá vont anyagot próbált meg betegeknek felírni - írja a BBC.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.