Kihasználták a pápát a kamu barátai

Az internet szigorú korlátozása ellenére a kubai kormány számos közösségi médiafelületen tudósít majd Ferenc pápa szombaton kezdődő négynapos látogatásáról. Bár a helyiek még a szinte megfizethetetlen tarifájú internetkávézókban sem nyithatják meg a Facebookot, Twittert vagy YouTube-ot, a külügyminisztérium keddi tájékoztatása szerint a kormány a látogatással kapcsolatos híreket és fotókat a népszerű portálokon is megosztja majd.

Ferenc pápa mindeközben egy argentin rádióinterjúban azt nyilatkozta: sokan megpróbáltak visszaélni a bizalmával, mióta a katolikus egyház feje. „Sokszor éreztem úgy az elmúlt időszakban, hogy kihasználnak. Egyes emberek a barátomnak vallották magukat, miközben életemben csak egyszer találkoztam velük” – idézi a The Guardian a pápa szavait.

A nyugat-kubai Santiago de las Vegasban is a pápa arcképe díszíti a templomokat FOTÓ: REUTERS
A nyugat-kubai Santiago de las Vegasban is a pápa arcképe díszíti a templomokat
Reuters

Az interjút valódi barátjának, Marcelo Gallardo argentin újságírónak adta, akivel évtizedek óta ismerik egymást. „A barátság szent dolog. A Biblia is azt tanácsolja, hogy az embernek csupán egy-két barátja legyen” – javasolta Ferenc pápa, aki a hét végén akár Fidel Castróval is találkozhat – amennyiben ezt a volt elnök egészsége lehetővé teszi –, majd az Egyesült Államokba repül, ahol már zajlanak a biztonsági előkészületek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.