Kihallgatták a férfit, akit szökés közben meglőtt a rendőrnő

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség pénteken kihallgatta a kórházban azt a férfit, akit hétfőn szökési kísérlet közben meglőtt egy rendőrnő.

A Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Kállai Gábor elmondta: a férfit meg kellett műteni, ezért csak pénteken tudták kihallgatni. Az ügyészség hivatalos személy ellen fegyveresen elkövetett erőszak bűntettével, valamint fogolyszökés kísérletével gyanúsítja, ezért eljárás indult ellene.

A férfi - aki különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt már előzetes letartóztatásban van - tagadta, hogy szökni próbált volna, illetve hogy rendőrökre akart támadni, és részletes vallomást sem tett.

A fogva tartott férfit hétfőn Nagykátára akarták szállítani, amikor Mende és Sülysáp között megszerezte a hátsó ülésen mellette ülő rendőr fegyverét, és azt ráfogta az autót vezető rendőrnőre, majd fenyegetőzni kezdett, és azt követelte, hogy álljanak meg. A rendőrnő megállította a járművet, majd két lövéssel "harcképtelenné tette" a fenyegetőző férfit, akit deréktájon értek a lövések.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.