Kigyulladt egy mélygarázs Zuglóban

Minden lakót kiköltöztetnek ideiglenesen abból a XIV. kerületi társasházból, amelynek a mélygarázsa kigyulladt és kiégett szerda reggel; a több mint száz ember elhelyezéséről a kerületi önkormányzat gondoskodik - közölte az önkormányzat sajtófőnöke az MTI-vel.

A zuglói Erzsébet királyné útja és az Öv utca sarkán lévő négyemeletes társasház alatti mélygarázsban kora reggel keletkezett tűz. Az ott parkoló egyik autó eddig tisztázatlan körülmények között kigyulladt, a füst pedig elárasztotta a pinceszintet. Az oltás ideje alatt összesen nyolc embert kellett a tűzoltóknak kimenteniük a társasházból.

Cseke Vanda, a XIV. kerületi önkormányzat sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta, a társasház 54 lakásának valamennyi lakóját azért kell ideiglenesen kiköltöztetni, mert az épületben minden közművet elzártak, ugyanis a vezetékek a tűz miatt megsérültek. A garázsszinten megégtek a villanyvezetékek és a csatornacsövek, ezért a lakásokban jelenleg nincs áram és fűtés, valamint ivóvíz.

A sajtófőnök közlése szerint Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere a helyszínen azonnal intézkedett arról, hogy melegedőbuszokat állítsanak a társasház elé. Hozzátette, azoknak az embereknek, akik ezt igénylik, a kerületi önkormányzat ideiglenesen zuglói szállodában biztosít szállást és étkezést, térítésmentesen.

Arra a kérdésre, hogy az ideiglenes kiköltöztetés hány embert érinthet, Cseke Vanda azt válaszolta, az épületben összesen 54 lakás van, az elhelyezési igények felmérését megkezdték, de számításaik szerint több mint száz embert kell majd elhelyezniük. A lakók akkor térhetnek vissza otthonukba, ha a közműveket helyreállították - tette hozzá, azt hangsúlyozva, hogy a tűz miatt egyetlen lakás sem sérült meg.

A katasztrófavédelem vizsgálja, hogy az autó miért gyulladt ki a XIV. kerületi mélygarázsban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.