Kigyulladt és összeomlott két New York-i épület

Legalább tizenkilencen megsebesültek, amikor feltehetően gázrobbanás következtében két lakóépület lángra kapott, majd összedőlt csütörtökön New Yorkban. Négy embert válságos állapotban szállítottak kórházba. 

"Hatalmas füst volt, aztán semmi. Aztán kigyulladt az épület" – mondta az egyik szemtanú a Guardian riporterének.

Fotó: Ben Hider / Reuters

A robbanás helyi idő szerint délután három órakor Manhattan East Village negyedében történt. Bill de Blasio New York-i polgármester helyszínen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint gázrobbanás történt. Mint mondta, egyelőre vizsgálják, pontosan mi okozta a robbanást és a tüzet. A polgármester nem tud eltűnt személyről, a lakók időben elhagyták az épületet, és az oltás során egyetlen tűzoltónak sem esett baja.

Egy nő, aki az épületektől nem messze, a The Moonstruck nevű étteremben dolgozott, a riporternek azt mondta, épp hátul voltak, amikor hangos robajra lettek figyelmesek. Az utcafrontra érve hatalmas, gomolygó füstöt láttak, majd az épület lángokban állt.

Fotó: Brendan McDermid / Reuters

A North Star Tattoo két munkatársa azt mondta, nem csak lakóházak voltak, az egyik épület alján egy japán étterem működött. Elmondásuk szerint az ott dolgozók felmásztak az épületre, és segítettek a többieknek kijutni, legalább öt embert szabadítottak ki az ablakon keresztül.

További két épület részben vagy teljesen összedőlt, és még négyben keletkeztek károk a tűz miatt – írja a CNN.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.