Kigyulladt a színpad, filmsztárokat menekítettek a lángok elől

Mumbaiban, a kormány multikulturalizmust és külföldi befektetőket támogató rendezvényén gyulladt ki a színpad. Mindenkit evakuálni kellett a nézőtérről és a VIP-páholyból is, kimenekítették többek közt a miniszterelnököt, Narendra Módit és Bollywood két sztárját, Amitab Báccsánt és Amír Kánt.

A Make in India rendezvényen kitörő látványos tűz, a magasra felcsapó lángok ellenére személyi sérülés nem történt, mindenkit sikerült idejében kimenekíteni. A tűzoltók megfékezték a tüzet.

A lángok vasárnap este helyi idő szerint este 8:22 körül (magyar idő szerint délután 3:22 körül) csaptak fel a színpad alól, amelyen éppen a maráthi filmszínésznő, Pooja Sawant adott elő egy tradicionális lavani számot. A színésznőt és a táncosait azonnal a színfalak mögé kísérték és kimentették – számolt be a Times of India.

A Nagy Gatsbyben is feltűnő bollywoodi sztár, Amitab Báccsán is éppen hogy megúszta, mivel néhány perccel a kiírt időpont előtt befejezte produkcióját. A hetvenöt éves színész többszörösen szerencsés, mivel a szervezők próbálták rávenni, hogy adjon ráadást, de ő nem állt kötélnek: „A szervezők győzködtek, hogy maradjak még, illetve menjek vissza a színpadra és üdvözöljem a kormányfőt... Ha engedek a kérésnek, megéghettem volna" – írta a Twitterén.

A szintén jelen lévő és előadó Amír Kán is idejében kijutott. A színész-rendező megköszönte a tűzoltók és a hatóságok munkáját, illetve ahogyan kezelték a helyzetet. „A Chowpatty-ban kitörő tűz nagyon szerencsétlen eset volt, azonban a helyzetet nagyon jól kezelte a mumbai rendőrség és a tűzoltóság. A kormányfő az utolsó pillanatig a helyszínen maradt. Nagyszerű munka!”

Vivek Oberoi és Shreyas Talpade szintén fellépett volna az este folyamán, azonban a tűz miatt elmaradt a produkciójuk.

Maharasztra kormányfője, Devendra Fadnavis személyesen felügyelte az oltási munkálatokat és az evakuálást, s vizsgálatot rendelt el az eset kapcsán. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.