Kidobták a McDonald'sból a vakvezető kutyás nőt

Rendőrségi vizsgálat elé néz a McDonald's egyik dél-norvégiai étterme, miután a munkatársai kiküldtek egy látássérült nőt és az ötéves kislányát, amiért az étterembe vakvezető kutyával tértek be.

„Rex velünk volt, amikor az ételt rendeltük. Az állaton volt egy heveder, amely egyértelműen jelezte, hogy egy vakvezető kutya, de két perc múlva– mielőtt hozzáfogtunk volna az ételhez – az egyik alkalmazott odajött hozzánk és megkért, hagyjuk el az éttermet, mert kutyával vagyunk” – mesélte a látássérült Tina Marie Asikainen, aki hozzátette, hogy az éttermi dolgozók nem fogadták el azon érvelését, hogy a norvég törvények szerint a vakvezető kutya bevihető az étterembe.

A nő egy kártyát is bemutatott az alkalmazottaknak, akiket ez nem érdekelt. Az incidensnek húsz szemtanúja volt. Asikainent öt éttermi dolgozó is felszólította, hogy távozzon. Ő a megalázottságtól sírni kezdett, majd kihívta a rendőrséget. Az étteremlánc ellen várhatóan hétfőn emelnek vádat – írja a thelocal.no.

Kathrine Moe, a McDonald's norvég sajtószóvivője elmondta, hogy ha az eset valóban megtörtént, akkor nagyon sajnálják, hogy így viselkedtek az alkalmazottaik. A szóvivő is elismerte, hogy a vakvezető kutyák számára lehetővé kell tenni a belépést az McDonald's éttermeibe.

Nem ez az első alkalom, hogy a gyorsétterem-láncnak meggyűlik a baja a négylábúakkal. Tavaly decemberben egy minneapolisi McDonald'sból utasítottak ki egy izomsorvadásban szenvedő férfit a kutyája miatt. Ebből az ügyből is per lett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.