Kidobták a feketéket a Blaha Lujza téri McDonald'sból

A biztonsági őr kitessékelte a gyorsétteremből a fekete vendégeket, amint végeztek az általuk vásárolt menüvel. Az ázsiai származásúakra és a fehérekre ugyanez nem vonatkozott.

Az egyik szomszédos asztalnál ülő férfi szerint a két fekete férfi semmit sem csinált, ettek és beszélgettek, amikor az őr rájuk rontott és kitessékelte őket.

A Blahán lévő McDonald's üzletvezetője szerint éttermük drogdílerek elosztóhelyévé vált, és arra gyanakodtak, hogy a két férfi is kábítószereket terjeszthet, ezért kérték meg őket, hogy távozzanak. Arra a kérdésre, hogy miért nem értesítették a rendőrséget, az étterem vezetője nem kívánt válaszolni a Blikknek.

A lap megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot is, amely közölte, nem kaptak drogdílerekről bejelentést a Blaha Lujza téri gyorsétteremmel kapcsolatban.

A McDonald's a Blikk megkeresésére vizsgálatot indított. Ádám Szilvia kommunikációs munkatárs közölte, globális vállalatként a cég alapítása óta elkötelezett a sokszínűség és az egyenlő esélyek biztosításának elve mellett. „Minden éttermünkben minden vendéget szívesen látunk, senkit sem különböztetünk meg faj, bőrszín, vallás, nem, kor, származás, állampolgári státusz, fogyatékosság vagy nemi orientáció alapján” – írták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.