Kidobott kiskutyák a tápbolt előtt

Kartondobozba tuszkolt csöppnyi kiskutyákat dobott valaki az út szélére Nagyszénáson. A BEOL-t egy olvasó értesítette a tápbolt elé kitett öthetes állatokról. Mind él, macskakonzervet kaptak. 

Biztos, ami biztos – gondolhatta az illető – a dobozt gondosan le is ragasztotta, hogy a kölykök még véletlenül se szabaduljanak ki. Az öt, mindössze pár hetes kiskutya annak köszönheti életét, hogy ott volt a környékben Blahó Erzsébet, aki mentőakciót szervezett. "A tüneményes kölykök már jól vannak, valamennyinek sikerült szerető otthont találni – írta. – Sőt: kettő gyógypedagógiai feladatot fog ellátni a fogyatékkal élők intézetében". (Fotó a kiskutyákról a BEOL oldalán)

A kiskutyák a helybéliek szerint összebújva szenderegtek, s nem tudhatták, milyen nehéz helyzetbe kerültek. A kiskutyáknak sürgősen gazdát kerestek: egy macskáknak fenntartott épület helyiségében szállásolták el őket a felmentő sereg érkezéséig.

A kicsik féltek, reszkettek, de mohón habzsolták az éppen kéznél lévő macskakonzervet – írta Blahó Erzsébet. – Mi pedig kétségbe voltunk esve: mit tegyünk? Állatmenhelyek nem fogadnak be kölyköket. Ekkor jött a képbe Chugyikné Bónus Gabriella, akinek a segítségével még aznap sikerült a kiskutyáknak (jó) helyet találni. Ezúton mondok köszönetet a segítségéért. A kiskutyák közül kettő gyógypedagógiai feladatot fog ellátni a fogyatékkal élők intézetében. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.