Lady Diana ruhakölteményei a Kensington palotában

Diana walesi hercegnő csodálatos ruhái közül ötöt hamarosan a közönség is megcsodálhat. Jövő márciusban egy kicsi, de különleges kiállítás nyílik a Kensington palotában.

Diana hercegnő ruhái közül mindössze öt darabot állítanak ki, azok azonban egytől egytig különlegesek.

A fekete ruha, melyet Károly jegyeseként viselt 1981-ben.
Designer Elizabeth Emanuel poses with her creation, a black taffeta gown worn by Lady Diana Spencer for her first official appearance with her then fiance, Prince Charles in 1981, at La Galleria in London June 7, 2010. The gown is expected to reach Ł50,000 when it comes to auction at La Galleria, alongside other Emmanuel Royal Archive items, on Tuesday. REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY)

A ruhaköltemények közül hármat először csodálhat meg a közönség az Egyesült Királyságban: a hercegnő által viselt kis fekete Versace ruhát, a Bellville Sassoon koktélruhát, valamint két, Diana kedvenc tervezője, Catherine Walker által tervezett darabot elsőként mutatják be az érdeklődőknek. 

A kiállítás fő attrakciójának azonban az a ruha számít, melyet a Hercegnő 10 nappal Károly walesi herceggel való eljegyzése után viselt 1981-ben. Ez volt az első hivatalos alkalom, amelyen Károly kíséretében jelent meg, és a ruha láttán a sajtó rögtön a királyi család legcsillogóbb tagjának kiáltotta ki a menyasszonyt. A ruhát Elizabeth és David Emanuel tervezte, ők álmodták meg Diana esküvői ruhakölteményét is. A földig érő, fekete ruhacsodát tavaly árverezték el, 192 000 fontért, vagyis közel 71 millió forintért kelt el.

Deirdre Murphy, a kiállítás kurátora elmondta: – Nagy gonddal válogattuk össze a kollekció darabjait, hogy megmutassuk a látogatóknak, hogyan fejlődött, alakult Diana stílusa, és hogy mennyire jelentős szerepe volt a divatnak abban, hogyan ítéli meg őt a nyilvánosság. Mint a hercegnő korábbi rezidenciája, a Kensington palota tökéletes kiállítóhelynek bizonyult – varázslatos atmoszférája garantált.

A kiállítás néhány darabjáról készült képet ide kattintva megtekintheti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.