Árverés a gyermekklinikán - a gyermekekért

Leukémiás gyermekek rajzaiból rendeztek kiállítást a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt kicsinyek rajzaiból a Tumor Leukémiás Gyermekekért Alapítvány húsz éves jubileumi ülésének alkalmából.

Kiállítást rendezett a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt gyerekek rajzaiból a két évtizede működő Tumor Leukémiás Gyermekekért Alapítvány jubileumi ülésének alkalmából. A csütörtöki ülésen - amelyen a kis betegek is felléptek produkcióikkal - az alapítvány kuratóriumának tagjai ismertették a szervezet eddigi tevékenységét. A jubileum fővédnöke Sólyom Erzsébet, a köztársasági elnök felesége, az ülés díszvendége pedig Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke volt.

A két évtizede működő alapítvány célja a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt gyermekek gyógyításának elősegítése, a kórházi környezet és a gyógyítási feltételek javítása. Szende Béla professzor, az alapítvány kuratóriumának elnöke üdvözlő beszédében köszönetét fejezte ki a támogatóknak. Hangsúlyozta, a jubileumi ülés nemcsak arra szolgál, hogy az eddigi tevékenységet összegezzék és a terveket ismertessék, hanem hogy tisztelegjenek azok előtt, akik az intézményt támogatva hitet tesznek az ott dolgozók munkája mellett.

A szervezet megalakulása óta támogatja a bakonyszűcsi lelki otthon munkáját. Az együttműködésnek köszönhetően a Bakos-Tóth Márta klinikai szakpszichológus által alapított és vezetett otthon ma már egész évben működik a gyerekek gyógyulása és a társadalomba, a kortársak közé való visszatérése érdekében. A jubileumi ülés szünetében a vendégek mesés-verses gyermekműsort és gyermekrajz-kiállítást tekinthettek meg, továbbá meghallgathatták az Ispiláng gyermekegyüttes koncertjét. A fellépőknek Szvorák Katalin énekművész volt a felkészítő tanáruk.

A kis páciensek rajzait az alapítvány megújult honlapján,a www.gyermektumoralapitvany.hu oldalon árverésre bocsátják, a befolyt összeget pedig gyógyításukra fordítják. A képekre május 15-ig lehet licitálni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.