Kiáll a transzneműekért a hétvégén megkoronázott Miss USA

Rhode Island-i szépség nyerte a vasárnapi Miss USA választást, miután bátran kiállt amellett, hogy transznemű versenyzők is indulhassanak, és nyerhessenek a megmérettetésen.

A hagyományos fürdőruhás és estélyis felvonulásokon is jól szereplő 20 esztendős Olivia Culpót arról kérdezték, hogy szerinte tisztességes lenne-e, ha transznemű szépség vinné el a Miss USA koronát a versenyben induló "szültett nők" elől. "Úgy vélem, sportszerű lenne a dolog, ugyanakkor azt is megértem, hogy sokak számára eleinte nehéz lenne feldolgozni" – mondta a Rhode Island-i csellista.

Mint hozzátette: rengeteg olyan ember él a világban, akiknek szükségük van a változásra a boldogabb élet reményében. "Én pedig elfogadom a döntésüket, mert hiszek abban, hogy szabad országban élünk" – mondta az újdonsült királynő. A Las Vegas-i megmérettetésre érkező közönség eleinte vegyes érzelmekkel fogadta a választ, ám nem sokkal később hatalmas üdvrivalgásban tört ki – olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.

Nemrég Kanadában és az Egyesült Államokban is nagy visszhangot váltott ki a 23 esztendős Jenna Talackova esete. A magas, szőke szépség 19 éves korában esett át nemváltoztató műtéten. Hivatalos papírjai szerint ma már nőként él és ennek jegyében jelentkezett a Miss Canada-választásra. A verseny szervezői azonban először úgy döntöttek, hogy nem indulhat a megmérettetésen, mert nem "született nő".

Felülvizsgálva a döntést, Donald Trump, a Miss Universe globális szépségverseny birtokosa végül úgy döntött, hogy mégis indulhat a múlt hónapban megrendezett kanadai megmérettetésen. A transznemű szépség végül korona nélkül távozott a versenyről.

A Miss USA győzteseként Culpo fogja képviselni az Egyesült Államokat az év vége felé megrendezendő Miss Universe-választáson.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.