Kiadják Harry Potter tankönyvét

Novemberben nemcsak a Harry Potter–univerzumban játszódó következő film, de az alapjául szolgáló roxforti tankönyv is megjelenik majd.

Rowling nem hagyja magára rajongóit a hétkötetes Harry Potter-széria és a belőle készült filmek megjelenése után sem. Várhatóan novemberben kerül a mozikba a Legendás állatok és megfigyelésük című film a főszerepben az Oscar-díjas Eddie Redmayne-nel, ehhez igazítva pedig kiadják az azonos című könyvet is, amelyből a legendás lények gondozása órákon tanultak a roxforti diákok. 

Az írónő szívesen mossa össze az általa kitalált világot a valósággal. Nem ez az első alkalom, hogy a Potter-történetben felbukkanó könyveket később valóban megírja és kiadja. Így a muglik is olvashatták a Kviddics évszázadait és a Bogár bárd meséit. Ezek bevétele teljes egészében a Rowling által alapított jótékonysági szervezethez kerül. Apróbb adalékokkal is folyamatosan szolgál ingyenes honlapján, a pottermore.com-on, ahova folyamatosan kerülnek fel az egyes szereplők háttértörténetét gazdagító adatok.  

Az angol rajongóknak még őszig sem kell várniuk, mivel július 30-án mutatják be a londoni West Enden a Harry Potter és az elátkozott gyermeket. A 19 évvel az eredeti könyvek után játszódó darab középpontjában Harry legkisebb fia, Albus áll. A darab szövegkönyvét szintén kiadják a bemutató után. 

Tavaly év végén nagy visszhangot keltett, hogy Hermione szerepére afroamerikai színésznőt választottak. Rowling azonban üdvözölte a döntést, és kijelentette, hogy sehol nem esik szó arról, hogy a lánynak milyen a bőrszíne.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.