Ki volt a gyilkossággal gyanúsított asszony tettestársa?

Alig több mint két hét alatt elfogta a rendőrség a XIX. kerüeltben tavaly decemberben történt gyilkosság feltételezett elkövetőjét. A 79 éves özvegyasszonyt a nyomozók szerint szomszédja verte halálra, de azt ők sem hiszik, hogy egyedül tette, ezért a nyomozás még folytatódik.

Egy 54 éves nőt gyanúsítanak a BRFK gyilkossági nyomozói a múlt év végén a XIX. kerületi Attila utcában történt brutális gyilkosság elkövetésével. Kezdeményezték a gyanúsított előzetes letartóztatását, mivel – mint azt Szigeti József, a BRFK illetékes főosztályvezetője lapunknak elmondta –, okkal feltételezhető, hogy a gyilkossággal gyanúsított nőnek tettestársa is volt.

Az áldozat rendkívül zárkózottan élt férje közelmúltban bekövetkezett halála óta. Néhány szomszédot kivéve, senkivel nem tartott kapcsolatot. Feltételezett gyilkosa egyike volt azoknak, akiket beengedett kissé már lepusztult házába, az asszony férje olykor a kérésére elvégzett ott néhány halasztást nem tűrő javítást.

December 29-én más szomszédai jelentették be a rendőrségnek, hogy az idős asszony már napok óta nem mutatkozott a ház körül, és semmiféle életjelet sem adott magáról. A 79 éves nő holttestét a rendőrök találták meg.

A ház bejárati ajtaját ismeretlenek feltörték, a lakásban mindent felforgattak, az idős asszonyon a boncoláskor test szerte különböző erejű ütések nyomait rögzítette az orvos szakértő, aki szerint a halál oka a bántalmazás következtében kialakult belső vérzésekre, valamint az ütések miatt keletkezett sokkra vezethető vissza.

Az áldozat 54 éves szomszédasszonyát az elsők között hallgatták ki a nyomozók, mivel más szomszédok szerint az idős hölgy gyakran átjárt hozzájuk tévét nézni, a férfi pedig a nénihez segíteni a ház körüli munkákban. Az asszony készségesnek mutatkozott, segítette a rendőrök munkáját, ám hamar ellentmondásba került az élettársával, ezért a gyanú mind inkább rá terülődött.

Vannak gyilkosok, akik folyamatosan figyelemmel kísérik a nyomozást, s ahol csak lehet segítséget színlelve megpróbálják félrevezetni a nyomozókat. Mint Szigeti József elmondta, későbbi gyanúsítottjuk is pontosan ezt tette, de hamar leleplezte önmagát.

Kiderült, hogy nem teljesen önzetlenül segítették az idős asszonyt. Rendszeresen kölcsön kértek tőle. A nyomozók ma már biztosak abban, hogy az idős nőhöz nem tört be senki, a bejárati ajtó zárját valószínűleg a gyanúsított, vagy ma még ismeretlen társa tette tönkre, hogy a bűncselekményt ezzel egy idegenre tereljék. Szigeti szerint azonban abba a házba senki nem tört volna be, csak az, aki pontosan tudta, hol és milyen értékek találhatók.

Egy medált és egy láncot a gyanúsított ellopott, ezt beismerte, s a rendőrök később meg is találták egy zálogházban. A szomszédasszony ennek hatására részleges beismerő vallomást tett. Annyit ismert el, hogy karácsony táján összevesztek az idős hölggyel, ami tettlegességig fajult.

A kérdés most már csak az, hogy mit vitt el még a szomszédasszony, s összesen mekkora összeggel tartoztak az elhunytnak? S, hogy a szomszédasszonya egyedül verte-e halálra áldozatát, vagy abban is segített neki valaki?

A rendőrség egyelőre „a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítja az 54 éves nőt, kedden őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes eltartóztatását, arra hivatkozva, hogy szabadlábon hagyása esetén összebeszélhet a még nem azonosított tettestársával. Nem zárható ki azonban, hogy a bűncselekmény minősítése megváltozik, feltéve, ha sikerül bizonyítani, hogy a nénit a kevéske pénzéért és néhány értéktárgyáért verték halálra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.