Ki akarta végezni vemhes kutyáját egy férfi Szolnokon

Egy állatbarátnak köszönheti, hogy az utolsó percben megmenekült a kínhaláltól az a tacskó méretű keverékkutya, melyet gazdája egy bevásárlóközpont parkolójában akart kivégezni kedden fényes nappal. A vemhes szukát egy fára akarta felhúzni egy férfi, állítása szerint azért, mert az eb csirkét lopott – írja a Szoljon.hu.

Lucky bűne állítólag az volt, hogy csirkét lopott
Lucky bűne állítólag az volt, hogy csirkét lopott
Facebook

A történet egy elkötelezett állatbarát nőnek köszönhetően járta be az internetet, ő volt az, aki a kutyát megmentette.

A szolnoki Anita a megyei hírportálnak mesélte el, mi történt a bevásárlóközpont parkolójában: – Kedden délután az autómmal álltam a Thököly út és a Szántó körút kereszteződésében, amikor megláttam egy férfit, aki egy világos színű, tacskó méretű kutyát vonszol egy láncon, de oly embertelen módon, hogy a kutya fulladozott, a mellső lábai nem is érintették a földet – emlékszik vissza az asszony.

– Úgy éreztem, közbe kell lépnem. Mire le tudtam állni az autóval, a fickó már ott állt egy fa tövében, és megpróbálta a láncot egy ágon átvetve felakasztani a kutyát. Én odamentem és kérdőre vontam, amire elengedte a kutyát. Nem tudom, mi lehetett vele, de mintha nem lett volna józan eszénél. Motyogott, és valami olyasmit magyarázott, hogy azért kell pusztulnia, mert eszi a tikokat. Hát én nem hagytam szó nélkül, a lányomat pedig azonnal kértem, hogy értesítse a rendőrséget – mondta Anita, akit a zavartan viselkedő férfi meg is fenyegetett a lánccal, de végül nem bántotta.

A megmentett kutya már jól van
A megmentett kutya már jól van
Facebook

A járókelők a kutyamentő nő elmondása szerint közönyösen viselkedtek, csak három fiatal lány ment oda segíteni. Közben a férfi mindenféle bűnbánat nélkül elballagott az egyik kis utca irányába, de mielőtt szem elől téveszthették volna, Anita készített róla egy fotót, amit aztán a helyszínre érkező rendőröknek is megmutatott. A járőrök a férfi után mentek, Anita pedig feljelentést tett. A lap megkereste az ügyben a megyei rendőrkapitányságot, ahonnan közölték, valóban történt intézkedés, de a vizsgálat még nem zárult le.

Időközben a kutya, akit Luckynak kereszteltek el, Anita internetes segítségkérésének, egy kiskunhalasi szervezetnek és a civil állatbarátoknak köszönhetően orvosi segítséget kapott, és világra jött nyolc kölyke is. Most az anyaállat és a kiskutyák is biztonságos helyen várnak szerető gazdára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.