Kézzel fojtotta meg áldozatát P. László

Az orvosszakértő szerint Bándy Katát kézzel fojtotta meg P. László, és számos sérülés vall arról, hogy a vádlott erőszakkal közösülni próbált 25 éves áldozatával, tudtuk meg a per harmadik napján.

Szakértők meghallgatásával folytatódott szerdán a rendőrségi pszichológus meggyilkolásával vádolt P. László büntetőpere a Pécsi Törvényszéken. Az orvosszakértő elmondta, hogy mivel az áldozat holttestét a 2012 július 8-ai gyilkosság után három nappal találták meg, a test már bomlásnak indult. Ennek ellenére 19 külsérelmi nyom tanúsította, hogy az áldozat védekezett támadója ellen. A szakértő szerint egyértelmű, hogy P. László kézzel fojtotta meg Bándy Katát. Annak is van jele, hogy a nő nyakára rátekeredett a táskájának a szíja, s P. László azzal is szorította a pszichológusnő nyakát, ám a halált nem ez, hanem a kézi fojtás okozta.

Az áldozat hátán talált sérülések arról vallanak, hogy P. László erővel vitte földre a fiatal nőt. Az áldozat mellén, belső combján, szeméremdombján és hüvelybemenetelénél talált bevérzések alapján arra lehet következtetni, hogy a férfi erőszakosan közösült a nővel. Ugyanakkor ivarszervi behatolásnak nincs nyoma, mondta a szakértő.

Mint arról írtunk, a 26 éves, többszörösen büntetett előéletű P. László azt állítja, hogy már a gyilkosság előtt két héttel megismerte Bándy Katát, kapcsolatban volt vele, s  nem szexuális szándékkal támadt áldozatára, hanem azért, mert az nem vállalta fel a vele folytatott viszonyt. A kelebiai férfi, akire akár életfogytig tartó börtönt is kiróhat a bíróság – vélhetően – azért védekezik így, mert ennek révén valamivel enyhébb büntetést remél. A tárgyalás első két napján azonban semmivel sem tudta alátámasztani szavait, s a tanúk is mind e történet valószerűsége ellen vallottak. Az orvosszakértő szavai a vádiratot erősítik, vagyis azt, hogy P. László szexuális indítékkal támadt Bándy Katára, és azért végzett a nővel, mert ő az utolsó pillanatig védekezett ellene.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.