Fel a kezekkel!

2005. március 15-én a Trafó pincében adta első koncertjét az Irie Maffia. Azóta eltelt 7 év, születésnapjukat pénteken ünneplik az A38-on. Néhány új szám, és persze vendég várja az ünnepelni vágyókat.

Reggae, hiphop, rock és funk – az Irie Maffia ügyesen masírozik a különböző stílusok között. „Zenei ízlésünk folyamatosan alakul, próbálunk úgy megújulni, hogy közben ne veszítsük el azt a hangzást sem, ami miatt megszeretett minket a közönség. A harmadik lemezünkön kiderül, sikerült-e” – mondja Élő Márton, aka Dermot, a zenekar vezetője és harsonása.

Mint mondja, semmit sem bántak meg az elmúlt hét év során, bár így visszagondolva talán kicsit nagyobb hangsúlyt fektetnének a videoklipekre. „Nem igazán kényeztettük eddig ezekkel a rajongókat, de ígérjük, idén ez megváltozik” – mondja.

Irie Maffia
irie maffia, Irie Maffia

 

Az Irie Maffia rövid idő alatt az egyik legjobb magyar koncertzenekarrá nőtte ki magát, és nem csak itthon aratja a babérokat. Bejárták egész Európát. A turné csúcspontjaként felléptek az olaszországi Rototom Sunsplash fesztiválon, ahol a kontinens legrangosabb reggae-versenyén második helyezést értek el.

„Kint is nagyon jól fogadják a zenénket, a különbség talán csak az, hogy itthon, mivel a közönség már ismeri a számainkat, a koncert legelejétől velünk énekel, óriási a hangulat, külhonban viszont az új közönséget mindig kicsit tovább tart beindítani. De még soha nem volt olyan, hogy a koncert végére ne ugráljon mindenki magasba emelt kézzel!”

Minden bizonnyal így lesz ez a pénteki, születésnapi koncerten is, ahol vendég lesz a Beat Dis, és az Akkezdet Phiaiból Újonc Peti és Saiid.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.