A hazai pályák már várják a síelés szerelmeseit

Megkezdődik az idei síszezon Bánkúton, szombaton kilenc órától három felvonót üzemelnek be - tett közzé honlapján a Bánkút Síklub. A tájékoztatás szerint a C, a D és az L jelű felvonót állítják üzembe, és az 5-ös, a 6-os és a 7-es pályát nyitják meg a síelők előtt. A pályákat 15 centiméter vastag, gyenge minőségű hó borítja, a hőmérséklet mínusz egy fok. Amikor ideálisak a körülmények, akkor Bánkúton nyolc pálya és nyolc felvonó várja a sízőket.

Hóágyú műhavat szór az eplényi síközpontban
Eplény, 2009. december 17. Hóágyú műhavat szór az eplényi síközpontban. A hideg időnek köszönhetően a sípályákon a hóvastagság eléri a negyven centimétert is. MTI Fotó: Nagy Lajos

Teljes üzemre kapcsolt az eplényi sícentrum is: több mint egyhetes, folyamatos hóágyúzás után szombatra 3,5 kilométernyi sípályát nyitottak meg, amelyeken a tömörített hóréteg vastagsága 45-50 centiméter, a hó minősége kitűnő.

A Nordica Síaréna marketingvezetője, Ebele Bálint elmondta: a síarénában hat felvonó üzemel, egy négyüléses, egy szimpla csákányos, egy dupla csákányos és három tanulólift.  A bakonyi sícentrumban a kivilágított pályákon sötétedés után is lehet síelni. Az utak a Bakonyban tiszták, a sípálya könnyen megközelíthető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.