Kezdődik a dugó: kerülje Röszkét, ha jót akar

Mindkét irányban jelentős forgalom várható a röszkei határátkelőhelyen a hétvégén, a Nyugat-Európából szabadságra induló, illetve az oda visszatérő vendégmunkások rohama miatt akár többórás várakozás is kialakulhat – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.
Szenti Szabolcs közölte, egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a röszkei autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség felkészült arra, hogy a csúcsforgalom idején a Röszke Autópálya-határátkelőhely teljes kapacitáson működjön – tudatta az őrnagy, aki az utazóknak azt tanácsolta, hogy útnak indulás előtt tájékozódjanak a police.hu-n az aktuális várakozási időkről, vagy hívják az autópálya-határátkelőhelyet a 30/466-1026-os telefonszámon.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni, utóbbi kettőt naponta 7 és 19 óra között vehetik igénybe az autósok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.