Kéz nélkül született kislány nyerte meg a szépíróversenyt

Egy hétéves, kezek nélkül született kislány nyerte meg az Egyesült Államokban a nemzeti kézírási verseny speciális igényű diákoknak rendezett fordulóját.
A Virginia állambeli Chesapeake-ben élő Anaya Ellick kézírását bárki megirigyelné. Pedig a szépen formált, szabályos betűket a hétéves afroamerikai kislány a két karja közé szorított ceruzával írja, mivel Anaya kézfejek nélkül jött a világra.

Anaya iskolájának igazgatója, Tracy Cox elmondta, hogy a kislány az egyik legjobb író az osztályában. „Nem hagyja, hogy bármi is az útjába álljon, ha kitűzött maga elé valamit” – mesélt a kislányról a pedagógus.

A kislány az ország 50 legszebben író, speciális igényű diákját győzte le. A versenytársak közt szellemi és testi fogyatékosok, illetve fejlődési rendellenességgel küzdők voltak.

Kathleen Wright, a Nemzeti Kézírás Verseny igazgatója az ABC-nek azt nyilatkozta, Anaya kézírása azokéhoz hasonlítható, akiknek megvan mind a két keze. A verseny egyes kategóriáinak győztesei ezer dollárral és egy szép nagy kupával lettek gazdagabbak.

A kislány példaképe a szintén kezek nélkül született Jessica Cox, aki harmincéves korára megszerezte a pilótaengedélyét és az autóvezetői jogosítványát is, sőt, zongorázni is megtanult. Mindehhez a lábát használja – írja a BBC.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.