Keveset mosolyognak a magyar eladók

A magyar vevő-, illetve ügyfélkiszolgálók a világátlaghoz képest az üdvözlésében és a kapcsolt értékesítések terén is átlagon felül teljesítenek, azonban rendkívül keveset mosolyognak - derül ki egy vevőkiszolgálást vizsgáló, 57 országban zajlott felmérésből.

Hazánk összesítésben a középmezőnyben végzett a mosolyra, a köszöntésre és a kapcsolt termékek ajánlására vonatkozó több mint kétmillió válasz összesítése után. Az első helyet a spanyolok szerezték meg - tájékoztatta az MTI-t a felmérést végző ClientFirst Consulting Kft. közleménye.

Magyarországon a vizsgált esetek 90 százalékában üdvözölték a vevőket, és 57 százalékban történt sikeres kapcsolt értékesítés. Spanyolország a mosoly és a kapcsolt termékek ajánlása kérdésekben is első helyen végzett, a vevők köszöntése terén azonban csak negyedik lett.

A spanyolok után a legmosolygósabb vevőkiszolgálók a görögök, a lengyelek és a kínaiak, a legkevesebbet pedig Pakisztánban és Szlovéniában mosolyognak. A kontinensek versenyében Dél-Amerika nyert, Észak-Amerika lett a második helyezett, a legalacsonyabb pontszámot Afrika kapta.

Az ágazatokat vizsgálva a vendéglátó és a pénzügyi szektor áll az élen a mosoly és a köszöntés terén, előbbi a kapcsolt értékesítésben is az első helyet szerezte meg. A szállítmányozásban és a kormányzati szektorban dolgozók mosolyognak viszont a legkevesebbet, köszönés tekintetében pedig az autóipar és a kiskereskedelem marad le.

Köszönni leginkább Kolumbiában, Uruguayban, Peruban és Spanyolországban szeretnek, legkevésbé pedig Pakisztánban. A kontinensek között ugyancsak Dél-Amerika jeleskedett, a leggyengébben pedig Ázsia teljesített.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.