Kevesek láthatják a tévében a Debrecen Liverpool elleni BL-meccsét

Csak a Digi Tv előfizetői láthatják szerdán a Debrecen liverpooli Bajnokok Ligája-bemutatkozását, mert a jogtulajdonos DigiSport adását nem veszik át a szolgáltatók. A csatorna ingyen is ajánlotta, de úgy tűnik, sem esély, sem idő nincs a megállapodásra.

Megrohanták a pénztárakat a futballszurkolók, hogy jegyet vagy bérletet vegyenek a DVSC hazai Bajnokok Ligája-mérkőzéseire, pedig ezeket a televízióban is megnézhetnék - olvasható a Kossuth Rádió MR1 online-on. A Debrecen idegenbeli meccseit viszont legfeljebb akkor láthatják, ha a Digi Tv műholdas vagy kábeles előfizetői.

A BL-találkozókat ugyanis a Tv2 és a nyáron indult Digisport adhatja, a Tv2 keddenként, így övé minden hazai DVSC-meccs, míg az új sportcsatorna szerdánként, ezért neki jutottak az idegenbeli fellépések, elsőként szerdán a Liverpool-Debrecen. Csakhogy az adás legfeljebb hatszázezer háztartásba jut el, miközben az Európai Labdarúgó-szövetség megköveteli, hogy legalább a háztartások felében sugározni kell az összecsapásokat.

Talán ezért is ajánlotta fel egy héttel ezelőtt a Digi, hogy a Digisport adását elérhetővé teszi minden műsorszolgáltató számára, ráadásul október 31-ig ingyen. Az MR Online azonban úgy értesült, hogy a kedvezőnek tűnő ajánlat ellenére egyetlen szolgáltatóval sem született megállapodás.

Az ingyenes átengedés persze cseles, kommentálja az MR Online, mert a Digi Kft. mindezt úgy adná, ha kétéves szerződést kötnének a szolgáltatók a Digisport sugárzására, és az ingyenes időszak után már borsos ára lenne a sportcsatorna műsoron tartásának. Ha azonban ennek dacára is sikerülne napokon belül megállapodásra jutni, akkor sem kerülhetne képernyőre a szerdai, liverpooli mérkőzés.

A műsorterjesztésről szóló 2007. évi LXXIV. törvény szerint új műsorszolgáltatóval kötött megállapodás esetén a változást be kell jelenteni a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak, ráadásul a módosítás előtt harminc nappal, és ugyanennyivel előbb kell értesíteni az előfizetőket is arról, hogy megváltozik a csatornakínálat.

Aki esetleg arra gondolt, hogy gyorsan megrendel egy Digi-előfizetést, csalódnia kell, az ügyfélszolgálat most négy-hat hetes szállítási határidővel vállal munkát. Megjelent a sajtóban, hogy esetleg a Tv2 venné át a szerdai mérkőzéseket is, de erre az UEFA-val kötött szerződés nem ad lehetőséget (ráadásul információink szerint a Digi nem is kereste meg az ügyben a Tv2-t), a csatorna csupán azzal próbál segíteni, hogy a megállapodásban rögzített legkorábbi időpontban, csütörtök éjfélkor műsorra tűzi az idegenbeli Debrecen-meccsek teljes felvételét.

 

Debrecen labdarúgócsapatának játékosai megérkeznek edzésükre a Puskás Ferenc Stadionba
Budapest, 2009. augusztus 24. A Debrecen labdarúgócsapatának játékosai megérkeznek edzésükre a Puskás Ferenc Stadionba. A csapat augusztus 25-én a Levszki Szófia játékosai ellen játszik a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágó mérkőzésén. MTI Fotó: Illyés Tibor
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.