Kettős gyilkosság Budapesten

Két ember lett gyilkosság áldozata Budapesten a XVI. kerületben. Az elkövető később öngyilkos lett, élettársa feladta magát a rendőrségen. Az ügy hátterében egy üzleti vita állhat.

A BRFK közleménye szerint 2011. augusztus 12-én 9 óra 30 perc körüli időben Budapesten a XVI. kerületben egy Köztársaság útjai ingatlannál több személy között elszámolási vita alakult ki, amely tettlegességig fajult. A dulakodás során a 43 éves támadó a nála lévő késsel halálosan megsebesített 2 férfit. A 60 éves, valamint az 53 éves sértettek a helyszínen életüket vesztették. A támadó a bűncselekményt követően elmenekült a helyszínről, később fóti lakásában öngyilkosságot követett el.

Rendőrök helyszínelnek a XVI. kerületi Köztársaság útján
Budapest, 2011. augusztus 12. Rendőrök helyszínelnek a XVI. kerületi Köztársaság útján, ahol két holttestet találtak. A két ember valószínűleg gyilkosság áldozata lett. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A rendőrségi közlemény szerint a BRFK több emberen elkövetett emberölés bűntette megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, a bűncselekmény körülményeit - szakértők bevonásával - vizsgálják. A Fóton elkövetett öngyilkosság körülményeit ugyanakkor a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Egy másik témában tartott sajtótájékoztatón Fülöp Valter, Budapest rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese bejelentette, hogy egy férfi pénteken megölte két üzlettársát a XVI. kerületben, majd magával is végzett.

A bűnügyi helyettes újságírói kérdésre válaszolva elmondta: vita alakult ki az üzletfelek között péntek reggel a XVI. kerületi pékségben. A vita tettlegességig fajult, "kés és fegyver is előkerült", ennek következtében két ember meghalt a helyszínen. A tettes elmenekült az élettársával, de nem sokkal később az otthonában felakasztotta magát. Az elkövető élettársát jelenleg kihallgatják - tette hozzá.

Mind az elkövető, mind a sértettek magyar állampolgárok voltak - közölte a bűnügyi helyettes. Fülöp Valter tájékoztatása szerint az ügy hátteréről később adnak bővebb felvilágosítást.

Az MTI-nek egy szemtanú, aki a két áldozatot és a feltételezett elkövetőt is ismerte, azt mondta, hogy a vita során a támadó elővett egy pisztolyt, amely elsült, és a férfi megsebezte magát. A két későbbi áldozat ekkor elfutott a helyszínről, de a férfi autóval utánuk ment, és mindkettőjüket leszúrta. A szemtanú közölte, hogy a gépkocsiban ült a támadó élettársa és gyermeke is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.