Lövöldözés Móron: családi tragédiára utalnak a nyomok

Emberölés miatt indított nyomozást a rendőrség, miután egy 63 éves férfi és 42 éves felesége meghalt a Fejér megyei Móron; a nyomozók azt feltételezik, hogy a bűncselekmény hátterében szerelemféltés áll - mondta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-nek.

Németh-Kész Mónika közölte: az elsődleges információk alapján a Fejér megyei nyomozók megállapították, hogy a férfi és a nő között móri lakásukban 16 éves lányuk jelenlétében nézeteltérés alakult ki. Ennek során a férfi egy engedély nélkül tartott, kis kaliberű fegyverrel többször rálőtt az asszonyra, majd a lakóházzal szemközti garázsukban ugyanazzal a fegyverrel önmagával is végzett - tette hozzá a rendőr százados.

A szóvivő tájékoztatása szerint a nyomozók az eddig beszerzett információk alapján azt feltételezik, hogy a bűncselekmény hátterében szerelemféltés áll.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben emberölés miatt indított nyomozást. A helyszíni szemle, az adatgyűjtések és a tanúkihallgatások jelenleg is tartanak.

Az eset a móri Dózsa György úton történt, mintegy 200 méterre attól a helytől, ahol 2002-ben nyolc embert öltek meg egy bankfiókban. A négyemeletes panelház előtt emberek állnak, a környező panelházak ablakaiból pedig a lakók figyelik a történéseket - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

Az Országos Mentőszolgálathoz 9 óra után néhány perccel érkezett bejelentés lövöldözésről. A mentők a 63 éves férfin már nem tudtak segíteni, életveszélyes állapotban lévő 42 éves feleségét mintegy fél órán keresztül próbálták újraéleszteni, de a nő az erőfeszítések ellenére meghalt - mondta korábban Győrfi Pál szóvivő.

A móri önkormányzat a keddi tragédia miatt árván maradt 16 éves lánynak és 17 éves fiúnak rendkívüli segélyt ad - mondta a bűncselekmény helyszínén Arany Tamás, a terület önkormányzati képviselője. A képviselő közölte: a két fiatal ellátásáról a gyámhatóság gondoskodik, és már felvették a kapcsolatot a fiatalok nagyszüleivel, akik elvállalták a gyermekek feletti gyámságot. A rendkívüli segélyről a város polgármesterével és aljegyzőjével egyeztetve született döntés, a segély mértékét később állapítják meg - tette hozzá.

 

 

Hozzátartozók várakoznak a kettős gyilkosság helyszínén
Mór, 2010. július 20. Hozzátartozók várakoznak a kettős gyilkosság helyszínén, Móron. Bűncselekmény következtében meghalt egy férfi és egy nő a Fejér megyei Móron. A mentőszolgálathoz 9 óra után néhány perccel érkezett bejelentés lövöldözésről. A bűncselekmény során egy 63 éves férfi vesztette életét, míg 42 éves feleségéhez mentőhelikopter érkezett a helyszínre. MTI Fotó: Koppán Viktor
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.