Kettészakad az ország egy hidegfront miatt

Vasárnap északnyugaton, északon nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk, az ország déli felén ugyanakkor kezdetben változóan felhős, de jobbára napos idő várható.

Délután nyugat felől az ország déli részén is erősen megnövekszik a felhőzet. Késő délutánig északnyugaton, északon helyenként valószínű záporeső, kis eséllyel zivatar is előfordulhat, majd estétől a Dunántúlon mind több helyen várható záporeső, helyenként zivatar - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A többnyire gyenge változó irányú szelet zivatar környezetében erős vagy viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb. Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőre, az iskolakezdésre nagy időjárásbeli különbség alakulhat ki a keleti és nyugati tájak között: a Dunántúlon borongós, csapadékos, szeles, keleten változóan felhős-napos időre készülhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 15, 20, míg keleten 22, 28 fok között alakul.

Fájhat ma a fejünk

Vasárnap estig erős fronthatással nem kell számolni, de a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak - írja a met.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.