Kétszer csengetett a házalós rabló

Rablás bűntett és súlyos tesi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy negyvenhat éves román állampolgárságú nő ellen.

A nyomozás szerint Ö. Gizella január 20-án becsengetett egy kecskeméti házba, ahol ruhát akart eladni egy idős férfinak, aki beengedte őt. Míg a bácsi a nadrágokat próbálta, a nő megpróbált az inge zsebéből pénzt lopna. A férfi azonban ezt észrevette, és elküldte a házalót - írja a police.hu.

A román állampolgárságú nő két nap múlva ismét csengetett az idős úrnál, és felajánlotta a korábban eladott, rossz minőségű nadrágok cseréjét. Amíg a bácsi próbált, a nő a szekrényekben kutakodott, de ismét lebukott. Az idős férfi kérdőre is vonta a nőt, aki azzal magyarázta tettét, hogy ajándék ruhadarabokat akart csempészni a már meglévők közé.

A házalót távozásra szólították fel, de ő különböző ürügyekkel próbált maradni, és pénz kért a hazaútjára. A bácsi ekkor vette észre, hogy hiányzik a pénz az ingzsebéből.

Amikor az idős férfi megpróbálta visszatartani a házaló tolvajt, a nő erősen meglökte az egyik ajtó, melynek következtében a bácsi a földre esett.

A nő ezután elmenekült. A rendőrségnek sikerült beazonosítania a rablót, de mivel nem találták meg őt. A kecskeméti rendőrség augusztusban először országos körözést adott ki ellene, majd miután felmerült a gyanú, hogy a nő külföldön lehet, októberben kiadták az európai elfogatóparancsot ellene.

A nőt végül a román hatóságok fogták el november 19-én, majd decemberben 4-én átadták őt az ártándi határátkelőhelyen a kecskeméti nyomozóknak. Ö Gizellát a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.