Kétszázmilliós drogültetvény a luxusvillákban

A Csehországból áttelepült vietnami drogtermelők 2010-es kiszorítása óta a legnagyobb marihuánaültetvényeket foglalta le a múlt héten a rendőrség Szentendrén és Leányfaluban.
Két román és egy magyar férfi ellen indított eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – egyelőre csak – kábítószer birtoklásáért, miután november 27-én az általuk bérelt két luxusvillában tartott házkutatáson összesen 3147 tő marihuánát találtak, amelyek piaci értéke mintegy 200 millió forint.

A vasárnap előzetes letartóztatásba helyezett román és magyar „befektetők" havi 300-400 ezer forintért béreltek egy-egy luxusvillát Szentendrén, illetve Leányfaluban. Az egyenként százmilliós értékű úszómedencés, teniszpályás, saját edzőteremmel is felszerelt ingatlanokat aztán rövid időn belül a pincétől a padlásig lakhatatlanná tették. „Átalakították őket a drogtermelés technológiai igényeinek megfelelően". Minden jel arra utal, hogy a speciális hűtő-fűtőrendszer működtetéséhez lopták az áramot, s vélhetően a vizet is, tovább növelve az egészről mit sem sejtő bérbeadók kárát.

Az indiai vadkender termesztésével mindketten ugyanazt a román kertészt bízták meg. Folyamatosan telepítették az újabb s újabb ültetvényeket, így mindkét villában egyszerre voltak még éppen csak szárba szökött növények, már növésben lévők és már a szüretre érettek. Így folyamatosan elláthatták fogyasztásra alkalmas marihuánával a piacot.

A három, információink szerint büntetlen előéletű férfi két éven keresztül termelte a drogot, s mint Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője lapunknak elmondta, mindvégig ugyanannak a dílernek adták el a leszüretelt, kiszárított drognövényt. Végül ez lett a vesztük, ugyanis a díleren keresztül jutottak el hozzájuk és a drogültetvényekhez az NNI nyomozói.

Hasonló méretű lakóházban kialakított drogültetvényen a Csehországból Magyarországra települt vietnami marihuánatermelők 2010-es kiszorítása óta nem ütött rajta a rendőrség. A most lefoglalt mennyiség az utcai kereskedelemben megközelítőleg 120 ezer adagnak felel meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.