Kétszázezer forintos vicc

Gyorsított eljárásban 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélt a bíróság egy cipőbombával fenyegetődző osztrák férfit. Az ítélet jogerős.
Az eset még pénteken történt. Az osztrák férfi gyermeke útleveléért ment az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetség Szabadság téri konzulátusára. Belépéskor, mint mindenki másnak, neki is át kellett esni a kötelező biztonsági ellenőrzésen.

Jelzett az ellenőrző kapu, amikor áthaladt rajta, ezért a biztonságiak megkérték az osztrák férfit, vegye le a cipőjét és helyezze azt a csomagok átvilágítására szolgáló gép szalagjára. Ő eleget is tett a kérésnek, ám közben kijelentette: a cipőjében bomba van.

Többször is megkérdezték tőle, hogy nem viccel, ő azonban kitartott amellett, hogy a gép azért jelzett, mert a cipőjében bomba van. Miután az elmúlt években több merényletkísérlet történt, és még több végrehajtásával fenyegette meg az al-Kaida az Egyesült Államokat és az amerikai, illetve oda közlekedő légitársaságokat, az amerikaiak komolyan vették a férfi bejelentését, és kihívták a rendőrséget.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a férfinál „közbiztonsága veszélyes eszköz” nem volt. Ettől függetlenül közveszéllyel fenyegetés vétségének vádjával az V. kerületi ügyészég még pénteken bíróság elé állította a tréfás kedvű osztrákot. A bíróság bűnösnek mondta ki és 200 ezer forintra büntette. Senki nem fellebbezett, így az ítélet jogerős.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.